Dus je besluit te gaan modelvliegen, leuk! Maar wat nu?

Wij zijn een vereniging die is aangesloten bij de Knvvl, dat houdt in het kort in dat je aan een paar zaken moet voldoen. Allereerst moet je een WA-verzekering hebben waarbij schade veroorzaakt met rc modelvliegtuigen is gedekt. Ten tweede moet je om zelfstandig op het veld van de vereniging te mogen vliegen een brevet halen.
Dit moet je niet zien als een belemmering, onze ervaren instructeurs leren je heel graag modelvliegen. Ons doel is dat je niet alleen veilig vliegt, maar dat je na een paar uur vliegen met je toestel heel weer naar huis gaat.
Het is moeilijk in te schatten hoelang een les-traject duurt. De ene persoon heeft nou eenmaal wat meer aanleg dan de andere. Als je regelmatig kunt komen vliegen dan moet je binnen een seizoen je brevet kunnen halen. Een door ons beproefde manier is eerst je zweefbrevet halen en als je wat meer ervaring hebt kan je dan gaan lessen voor je motorbrevet. Het voordeel is, je hebt al wat ervaring met het zweven, zodat je eenvoudiger leert te vliegen met een motorkist en je kan als er even geen instructeur is wel zweefvliegen.

Het lessen bestaan uit de volgende onderdelen:
– een rechte stijgvlucht.
– drie minuten zweven.
– een volledig circuit.
– landing binnen een afstand van 30 meter.

Dit is in het kort wat wij te bieden hebben.

Voor meer informatie wat regelgeving betreft kun je het best even kijken op de officiele kanalen, zoals website van de vereniging en op de site van de Knvvl.